biografie - biography - biografy - biographie - biografio

Nanne & Ankie

 
 

Biografie

 
Nanne Kalma & Ankie van der Meer  
Talen   a - Nederlands    b - English    c - Frysk    d - francais    e - Esperanto 

Jaren lang al spelen Ankie en Nanne samen. In het begin in Irolt, later in de groepen Kat yn 't Seil, Kajto en Liereliet. 
Met deze groepen - en ook samen - zingend in het Fries, het Nederlands en het Esperanto, brachten ze ruim veertig albums uit op LP en CD en maakten en maken ze regelmatig concert-tournees in het buitenland, niet alleen in Europa maar ook in Noord Amerika, Australië en Azië. 

Wat de teksten van hun liedjes betreft, Nanne en Ankie beperken zich niet en zingen over alle soorten onderwerpen. 
Maritieme en historische thema's spelen bij hun een grote rol, maar even makkelijk bezingen ze komische voorvallen uit het dagelijkse leven. Avondvullende programma's kunnen ze verzorgen met 'lied-verhalen' met historische thema's over bijvoorbeeld de VOC, de Zuiderzee en de Afsluitdijk. 
Ook houden ze ervan om Friese poëzie op muziek te zetten. 

Op festivals, koffie-concerten, culturele avonden, in de 'liedjes-workshops' die ze verzorgen of waar dan ook maar, altijd brengen Ankie en Nanne met humor een programma, toegesneden op de situatie. 
Bij de concerten begeleiden ze zichzelf op instrumenten zoals gitaar, mandoline, concertina en schalmei. 
Engels.htmlFrysk.htmlFrans.htmlEsperanto.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2shapeimage_3_link_3shapeimage_3_link_4